About

Bor i bygda Nøss, på vestsida av Andøya, Vesterålen.

Jobber med tekstilt kunsthåndverk/design og digital grafikk.

Jeg utforsker det nære i naturen rundt meg, og finner stemninger og motiv i den rike eventyrverdenen som er til stede i landskapet på Andøya og i Vesterålen. Jeg inspireres av detaljer, former, farger og humor, og fugler har lenge vært en svært viktig inspirasjonskilde. 

Siri Tollefsen er utdannet på Kunsthøgskolene i Oslo og Bergen, med hovedfag fra seksjon for tekstil, på Kunsthøgskolen i Bergen, 1998.

Hun har deltatt på en rekke utstillinger rundt i landet, og har gjort oppdrag for blant annet Litteraturhuset og Fritt Ord i Oslo. I Bergen var hun tilknyttet atelierfellesskapet på kulturhuset USF Verftet, og samarbeidet i gruppen Moe Udd Tollefsen, på bryggen i Bergen. Siri har også lang erfaring som tekstildesigner for tekstilagenturet Oddmund Knarvik AS i Bergen.

I 2015 ble Nøss fast arbeids og bostedsadresse, hvor hun i tilknytning til Atelier Nøss også har eget verksted. Hun har gjort oppdrag for den kulturelle skolesekken i Troms og Nordland, og har jobbet med utstilling og styrearbeid i Sortland Kunstforening.

Medlem av Norske Kunsthåndverkere (NK)  og Norske Kunsthåndverkere i Nord-Norge. (NKNN)

Foto: Kristina R Johnsen